Individuele therapie

Zingeving is een modewoord geworden. Maar zin geef je niet, je vindt het.                                            Wakker-zijn is daarvoor een voorwaarde.

Je leven kan leeg aanvoelen; je doet wat je moet doen, maar zonder enthousiasme. Het lukt niet om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Er zijn teveel conflicten of te grote afstand in je relaties. Rouw duurt te lang. Je maakt je zorgen over de wereld met al haar informatie en tegenpolen. Je voelt je teveel belast of juist te weinig.

Zomaar wat situaties waarin je de Bron, waaruit je je inspiratie en je levenslust put, kwijt kunt raken. Je weet dat er ‘ergens’ een diep vermogen naar verbinding en een gezonde autonomie zit, maar je kunt er niet bij. En je merkt dat je terug valt op vertrouwde patronen.

Elke levensfase brengt haar eigen specifieke vragen mee; een twintiger heeft andere dingen te doen dan een zestiger. Voor beiden geldt dat er mogelijk zaken uit het verleden nog niet op hun plek zijn gevallen. Bijv. vanwege onopgeloste conflicten of wonden, waardoor je overlevingspatronen hebt ontwikkeld, die je vroeger wel hielpen maar voor je huidige vragen niet productief zijn. Als je zo’n patroon weet te doorbreken, ontstaat er vaak een gevoel van ruimte en vrijheid. Je levenslust en creativiteit kunnen dan weer gaan stromen.

Wordt het tijd om jezelf als een baron van Münchhausen uit het moeras te trekken? Om de confrontatie aan te gaan met je demonen? Dat kan een te strenge controleur zijn, een onbarmhartige innerlijke criticus, een perfectionist of een drammer die je maar voortstuwt. Of  juist de neiging om het op te geven, je in slaap te laten wiegen, slachtoffer te worden.

Als je wilt weten wat het leven werkelijk van je vraagt in je huidige ontwikkeling, kan het zinvol zijn dat een coach een tijdje met je oploopt. In een veilige een-op-een relatie. Iemand met weinig oordelen en met voldoende bagage om zowel je spirituele als je psychologische ontwikkeling een nieuwe ‘boost’ te kunnen geven. Ik help je met het ordenen van je ervaringen. Met het ontdekken waar je groei tot volledig mens-zijn stagneert. En wat je te doen staat om weer vrij te worden van je angsten en zorgpunten. Zodat je verleden, heden en toekomst weer in èèn lijn komt. Om te kunnen ‘zijn’ in plaats van maar dapper voort te ploeteren. Heler te worden. En blijer, ontspannener.

In mijn begeleiding luister ik naar je en neem je serieus, waarmee je ook maar komt. Daarbij kan ik gebruik maken van verschillende methodieken. Zoals het socratisch gesprek, opstellingen, voice dialogue, haptonomie en focusing. Ik hou van humor. En vaak geef ik je originele opdrachten mee naar huis.

Je kunt me bellen of mailen.