Retraites

NEEM  DE AFSLAG     (2 – 5 december 2021)     

Retraite rond het nemen van een (levens)beslissing                             Zelfonderzoek via Benedictijnse leefregels

Zie promofilm op https://youtu.be/grzgbffKLKA

 

Er staat iets te gebeuren in je leven. Je hebt misschien een (levens)vraag. Of er speelt al langer een dilemma voor je. Om één of andere reden is een antwoord alsmaar heel ver weg. En toch voel je dat het tijd is voor een verandering.

Neem de Afslag is een intensieve, vierdaagse retraite, waarin je de tijd neemt voor jouw persoonlijke vraag of dilemma. Een krachtige retraite voor mensen die de moed hebben om bij zichzelf naar binnen te kijken en onder ogen te zien wat gevraagd wordt. Het fundament van dit aanbod ligt in de drie benedictijnse leefregels: obedientia, stabilitas, conversio morum – gehoorzaamheid, stabiliteit en een omkering van gewoontes.

Deze retraite wordt tweemaal per jaar aangeboden. Komende editie in de Abdij van Egmond. Er is plaats voor maximaal twaalf mensen.

Het programma is een uitgebalanceerde mix van persoonlijk werk, oefeningen, gezamenlijke meditaties en stilte. Met het aanbrengen van een overzichtelijke dagorde volgen we het voorbeeld van de cisterciënzers. We eten samen, in stilte. Het resultaat kan zijn dat je meer inzicht hebt in je diepere motieven, dat je blokkades oplost die jouw beslissing in de weg staan en dat je moed vat om de dingen te doen die nodig zijn.                           

Data                 do.2 dec.(19.30) – zo. 5 dec. (14.30), 2021

Locaties           Dominicaner Klooster Huissen

Info                   www.hebhethart.nu  of info@athare.nl

Aanmelden       www.kloosterhuissen.nl/

——————————————————-

Leergang VAN KRACHT TOT KRACHT

De acht taken voor de ziel

In negen vrijdagen leidt deze leergang je langs de acht fases van het leven. Grondslag onder deze leergang: benedictijnse en mystieke wijsheid en de psychologie van Erik Erikson.

 

Elke levensfase kent zijn eigen ontwikkelingstaak. Als jouw taken in een bepaalde fase niet goed worden afgerond, krijg je ze in een volgende fase opnieuw op je bord; het leven eist dat je alles doorwerkt – pas daarna kun je ‘opgeruimd’ verder. In deze leergang pleeg je als het ware ‘achterstallig onderhoud’. Je kijkt naar zaken uit je verleden, stelt het vizier scherper op wat je vandaag te doen staat en je heropent een spiritueel perspectief.

Trefwoorden: stilte, meditatie, individuele oefeningen, groepswerk.

Locatie:                              School van Frieswijk in Schalkhaar (bij Deventer)

Aantal deelnemers:            maximaal 10

Data 2021:                         10 sept., 1 okt., 22 okt., 12 nov., 10 dec.

Data 2022:                          7 jan., 28 jan., 18 febr., 11 maart

Aanmelden:                         www.hebhethart.nu

Heb Het Hart© is een werkverband van Marcus Belle en Maria van Mierlo. Marcus is psycholoog, coach en trainer. Maria is geestelijk begeleider, vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit en heeft een communicatiebureau. Beiden zijn overtuigd van de kracht van liefdevolle confrontatie en voelen zich verbonden in eenzelfde spiritueel besef.